Tiedote

Kotitalousvähennyksen määrä nousee vuonna 2017

Vuonna 2017 kotitalousvähennyksen määrä nousee 50 prosenttiin (45 % vuonna 2016). Kotitalousvähennys tehdään suoraan verosta, joten sen vaikutus verotuksessa on suuri verrattuna moniin muihin vähennyksiin. Lähtökohtaisesti maksat siis vain noin puolet tilaamiesi palvelujen kustannuksista. Tämä on upea etu ja mahdollistaa sen, että kiireistä arkea voi helpottaa esimerkiksi erilaisilla kotipalveluilla.

Kotitalousvähennys ei ole nimestään huolimatta kotitalouskohtainen, vaan henkilökohtainen. Siten esimerkiksi molemmat puolisot voivat saada vähennyksen, jos heillä on riittävästi vähennyskelpoisia kustannuksia. Omavastuun takia perheiden kannattaa kuitenkin vaatia vähennystä vain toisen puolison verotuksessa, jos vähennettävää ei ole maksimimäärää.

Tiesitkö, että kotitalousvähennyksen saamista ei myöskään tarvitse odottaa seuraavan vuoden joulukuulle, vaan voit saada kotitalousvähennyksen heti käyttöösi ilmoittamalla kustannukset verokortin muutostietoihin.

Mikä työ oikeuttaa kotitalousvähennykseen

Voit saada kotitalousvähennyksen tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- tai hoitotyöstä sekä asunnon tai  vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyöstä eli juuri niistä monista arkisista askareista, joita me Oljami-palvelut Oy:ssä tarjoamme. 

Muistathan myös, että voit saada kotitalousvähennyksen sellaisesta edellä mainitusta työstä, joka kohdistuu omiin, puolison sekä edesmenneen puolison vanhempiin tai isovanhempiin tai näiden puolisoihin tai jos työ on tehty heidän käyttämässään asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa ja sinä olet maksanut kustannukset. Voit siis tilata meiltä erilaisia palveluja myös vanhemmillesi ja isovanhemmillesi ja saada siitä kotitalousvähennyksen. Olemme läsnä heidän arjessaan silloin kun sinä et ehdi tai pysty.

Tässä muutamia esimerkkejä tavanomaisista kotitaloustöistä, jotka saat helposti samasta paikasta Oljami-palveut Oy:stä:

  • siivous
  • pyykinpesu, silitys ja muu vaatteiden huolto
  • ruuanlaitto
  • pihan ja puutarhan hoito
  • lasten- ja vanhustenhoito
  • kaupassa käynti, asiointi ja lemmikkien ulkoiluttaminen, jos se osa muuta laajempaa kotitalous-, hoiva- ja hoitotyötä.

Vähennyksen määrä

Yritykselle maksettavista työkustannuksista voi vuonna 2017 saada 50 prosentin kotitalousvähennyksen. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2.400 euroa vuodessa (puolisot 4.800 euroa) ja omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöä kohden. Täyden kotitalousvähennyksen saa, kun työkustannukset ovat 5.000 euroa (puolisot 10.000 euroa). Vähennys myönnetään sinä vuonna, kun lasku on maksettu.

Esimerkki:

Jos tilaat Oljami-palvelut Oy:ltä kotitaloustyötä keskimäärin kaksi tuntia viikossa ja palvelut maksavat noin 3.800 euroa vuodessa, kotitalousvähennyksen määrä on 1.800 euroa (3.800 € x 50 % -omavastuu 100 €). Käytännössä sinulle jäävä kustannus on siis vain noin puolet palvelujen kokonaishinnasta. Etu, joka todella kannattaa käyttää hyväksi, eikö!

Lue lisää kotitalousvähennyksestä ja sen ehdoista (esimerkiksi tukien vaikutuksesta vähennykseen) Verohallinnon ohjeesta Kotitalousvähennys.

Tiedote

Hää- ja juhlasuunnittelutoimisto Divine ja
Oljami-palvelut Oy yhteistyöhön

Hää- ja juhlasuunnittelutoimisto Divine ja Oljami-palvelut Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jolla osapuolet tarjoavat laajemman kirjon asiakkaillensa annettavia palveluita.

Divine tarjoaa Oljami-palvelut Oy:n asiakkaille erilaisten juhlien ja perhetapahtumien järjestämistä, catering- ja esiintyjäpalveluita. Divine hoitaa tilaisuuden rungon ja menun suunnittelun sekä budjetoinnin. Tämän lisäksi Divine järjestää tapahtumapaikan, sen somistuksen ja tilaisuudessa tarvittavan tekniikan sekä painotuotteet.

Oljami-palvelut Oy tarjoaa Divinen asiakkaille kotipalveluita, henkilökohtaista apua ja neuvontaa pääkaupunkiseudulla. Palvelut kattavat laajasti kotiin ja asumiseen sekä henkilöön itseensä liittyvät palvelut, erilaisia aktiviteetteja sekä neuvontaa elämän eri vaiheissa. Palvelut helpottavat asiakkaiden arkea ja ajanhallintaa sekä mahdollistavat juhlien viettämisen rennosti.

Lisätietoa palveluista asiakkaat saavat Divinen ja Oljami-palvelut Oy:n nettisivuilta sekä asiakastapaamisten ja kotikäyntien yhteydessä.

Helsinki, 19.12.2016

Lisätietoja antavat:

Hää- ja juhlasuunnittelutoimisto Divine: suunnittelija Pertti Huhtilainen, 050-364 74 87
Oljami-Palvelut Oy: toimitusjohtaja Maaret Heiskari, 050-335 58 85

Tiedote

Caritas Oy Seurakuntapalvelu - Töölön Hautaustoimisto ja Oljami-palvelut Oy yhteistyöhön

Caritas Oy Seurakuntapalvelu - Töölön Hautaustoimisto ja Oljami-palvelut Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jolla osapuolet laajentavat asiakkaillensa annettavia palveluita.

Caritas Oy tarjoaa Oljami-palvelut Oy:n asiakkaille näiden omaisten hautajaisjärjestelyjä, kuljetus- ja catering-palveluita sekä hautojen kunnossapitoa. Tämän lisäksi Caritas Oy antaa neuvoja esim. hautajaistahdosta ja läheisen poismenon jälkeen tarvittavista asiakirjoista ja toimenpiteistä Oljami-palvelut Oy:n asiakkaille puhelimitse, tapaamisen yhteydessä ja nettisivujensa kautta.

Oljami-palvelut Oy tarjoaa Caritas Oy:n asiakkaille kotipalveluita, henkilökohtaista apua ja neuvontaa pääkaupunkiseudulla. Palvelut kattavat laajasti kotiin ja asumiseen sekä henkilöön itseensä liittyvät palvelut, erilaisia aktiviteetteja sekä neuvontaa elämän eri vaiheissa. Palvelut helpottavat asiakkaiden arkea ja ajanhallintaa.

Tietoa osapuolten palveluista saa Caritas Oy:n ja Oljami-palvelut Oy:n nettisivuilta sekä asiakaskäyntien yhteydessä.

Helsinki 04.01.2017

Lisätietoja antavat:

Caritas Oy Seurakuntapalvelu - Töölön Hautaustoimisto: Hallintojohtaja Pekka Lehtiö, 09-623 398
Oljami-palvelut Oy: Toimitusjohtaja Maaret Heiskari, 050-33 55 885

Tiedote

Oljami-palvelut Oy ja Hietalahden Apteekki yhteistyöhön

Hietalahden Apteekki ja Oljami-palvelut Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jolla osapuolet monipuolistavat asiakkaillensa annettavia palveluita.

Lue lisää

Oljami-palvelut Oy | 050-33 55 885 | Hietalahdenranta 19 A 8, 00180 Helsinki | info@oljami.fi | Y-tunnus: 2776047-2